Banyo ve Duşakabin Temizliğinin Püf Noktaları
Hijyen evin tüm alanlarında önemli olsa da banyo gibi genellikle nemli ve ıslak olan alanlarda çok daha önemlidir. Banyoda mikrop ve bakteri oluşumu, banyonun doğası gereği daha kolay olduğundan sağlık açısından banyo temizliğine ekstra dikkat edilmelidir.
Banyo temizlik malzemelerinin seçimi ve kullanımı da hem banyodaki farklı alanlara hem de insan sağlığına zarar vermemesi için özenle yapılmalıdır. Örneğin daha yoğun ve güçlü temizlik gereken klozet gibi yerlerde kullanılan temizlik maddeleri lavaboya ya da zemine zarar verebilir. Ayrıca cildi bazı temizlik maddelerinin zararlarından korumak için banyo temizliği sırasında eldiven kullanmak son derece faydalıdır.
Banyo temizliği için gerekli malzemeler Tepedenal’da kolay bulunabilir bir şekilde deterjan ve temizlik ürünleri kategorisi altında listelenmiştir. Duşakabin temizliği, lavabo, klozet, zemin, banyo ve fayans temizliği gibi ihtiyacınız olan en iyi banyo temizlik ürünlerini Tepedenal aracılığıyla güvenle alabilirsiniz.
Banyo Temizliği Nasıl Yapılır?
İşe fazlalıklardan kurtularak başlamak banyo temizliğini daha kolay hale getirebilir. Bunun için öncelikle banyodaki kirli çamaşırlar ortadan kaldırılabilir. Dolapların içindeki özellikle artık kullanılamayacak olan tarihi geçmiş ürünler çöpe atılabilir. Lavabo üzerindeki küçük eşyalar ve bakım ürünleri de başka bir yere kaldırılarak banyo temizliğe başlamaya hazır hale getirilir.
Duvardaki banyo fayans temizliği için kir sökücü sıkılarak uygun bir bezle temizlenir. Ardından fayansları durulamak için kurulama gerektirmeyecek bir başka bez kullanılabilir. Fayans temizliğini daha kolay yapmak, vücut yağ ve kirini, su lekelerini yosunları ve kireç birikintilerini kolayca çıkarmak isteyenler etkili kireç sökücü ürününü tercih edebilirler. Pandora Ekno, paslanmaz çelik, porselen, krom, seramik ve karo taş için uygundur.
Klozet temizliği öncesinde kirlerin yumuşaması için tuvalet temizleyici dökülerek bir süre beklenebilir. Konsantre tuvalet temizleyici ile yumuşayan kirler zorlanmadan çıkarabilirsiniz. Böylece hem zaman kazanır hem de yorulmazsınız. Durulamak için ise klozetin sifonunu çekmek yeterli olacaktır.
Ayna, musluk ve lavabo her zaman göz önünde oldukları ve sık kullanıldıkları için banyo temizliği sırasında en çok özen gösterilen yerlerdir. Lavabo sünger veya yumuşak bir fırça yardımıyla tezgahıyla beraber temizlenip ardından iyice durulanır. Hem aynadaki diş macunu ve su lekeleri için hem de muslukları parlatmak için mikrofiber özellikli bir bez kullanılabilir. Cam ve yüzey temizleyici döküp mikrofiber bez ile temizlenen ayna ve musluklar tertemiz ve pırıl pırıl olur.
"Banyo yerleri nasıl temizlenir?” diye soranlarla, yüzeyleri çizmeyen ve matlaştırmayan bir temizlik ürünü arayanlar Tepedenal’ın temizlik ardından banyoda hoş bir koku bırakan yüzey temizleyici ürününü tercih edebilirler.
Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır?
Su, sabun ve şampuan nedeniyle oluşan lekeler zamanla duşakabinin camlarını, duş başlığını ve kabin içerisindeki fayansları kirli bir görünüme sokar. Duşakabin temizleyici ürünleri ile bir kirliliğin önüne geçilebilir. Fakat duşakabin temizleme sırasında gereğinden fazla ağır içeriğe sahip malzemeler kullanılırsa kabinin kenarlarındaki silikonlar aşınabilir. Bu da silikonu aşınan kısımlardan kabin dışına su sızmasına neden olur.
Duşakabin temizlemede hassas bölgeler için asidik olmayan temizlik ürünlerinin tercih edilmesi daha faydalı olacaktır. Ayrıca her duştan sonra duşakabin camlarının kurulanması camlarda su birikintisini engelleyeceğinden kireç lekeleri oluşturmaz. "Duşakabin nasıl temizlenir?” sorusu yanıtlandığına göre duşakabinin gider temizliğiyle ilgili de birkaç ipucu verebiliriz.