HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Avize, Abajur ve Lambader Temizliği Hakkında İpuçları

14-08-2023 15:32
Avize, Abajur ve Lambader Temizliği Hakkında İpuçları

Yaşam alanlarını aydınlatan, ortama hem aydınlık hem de şık bir görüntü veren avize, abajur ve lambaderler aydınlatma özelliklerinin yanı sıra aksesuar olarak da ev ve ofis dekorasyonunun önemli parçalarıdır.

Hem şık hem de fonksiyonel bir aydınlatma aracı olan avize, abajur ve lambaderlerin temizliği de önemli bir husustur.

Bu yazıda size avize, abajur ve lambaderlerin nasıl temizlenmeleri gerektiği hususunda ipuçları vereceğiz. Abajur temizliği nasıl yapılır ve avizeler ile diğer aydınlatmaların temizliği ile ilgili bilinmesi gerekenler nelerdir sorularının yanıtlarını sizin için derledik…

Avize, Abajur ve Lambaderler Nasıl Temizlenmelidir?

Avizelerin temizliğindeki en önemli noktaların başında avize taşlarının temizliği gelmektedir. Kirlenip tozlandığında berraklığını yitiren, donuklaşan ve mat bir görünüm kazanan avizelerin taşları düzenli olarak temizlenmelidir. 

Bunun için sirkeli su yahut sabunlu su gibi pratik karışımlardan yardım alabilirsiniz. Silme işlemini mikrofiber temizlik bezi ile yapabilirsiniz. Böylelikle avize taşlarını, üzerinde su lekesi kalmadan etkili bir şekilde temizleyip parlatabilirsiniz.

Tepedenal ürün gamında yer alan mikrofiber bezler yardımıyla avize ve tüm aydınlatmalarınızın yüzeyinde ışıltılı bir temizlik elde edebilirsiniz.

Kristal Avizeler Nasıl Temizlenir?

Avize Temizlerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Avize temizliğine başlamadan önce temizliği nasıl yapacağınıza karar vermelisiniz. Tavana sabitlenmiş kristal avizelerinizi yerinden çıkarmadan temizlemek istiyorsanız merdiven kullanmanız gerekecek. Avizelerin temizliğinde yumuşak dokulu ve tüy bırakmayan bezlerden faydalanabilirsiniz.

Sözgelimi Mikrofiber bez yardımıyla kristal avizenizi temizleyebilirsiniz. Temizleme işlemi için bir kova suya bir miktar Pandora Pomona Beyaz Parfümlü Sıvı El Sabunu ilave edebilirsiniz. Bezi bu karışıma batırıp sıkarak silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Pirinç Avizeler Nasıl Temizlenir?

Pirinç avizeler kristal olanlara göre daha kolay temizlenmektedir. Yine bir kova suya sıvı sabun ilave ederek mikrofiber bez yardımıyla pirinç avizenizi silip kurulayabilirsiniz. 

Avize Temizlerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

•Avize temizliği yaptıktan sonra taşlarda leke kalmaması için kurulama işlemini aksatmamalısınız.

•Avize temizliğini yukarıdan aşağıya doğru yapmalısınız.

•Eğer avize taşlarını tek tek çıkartacak vaktiniz yahut sabrınız yoksa boş bir sprey şişesine sabunlu su doldurarak taşlara sıkabilir ve ardından bir bez yardımıyla kurulayabilirsiniz.

Bu işlem için Pandora Evo Cam ve Parlak Yüzey Temizleyici size profesyonel destek verebilir.

•Kumaş, plastik ve buna benzer malzemelerle kaplı olan avizeleri sabunlu bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz. 

•Avize temizliğine başlamadan elektrik bağlantılarını tamamen kestiğinizden emin olmalısınız. Hatta sigortayı kapatmanız daha da güvenli olacaktır.

 

Dikişli Abajurlar Temizliği Nasıl Yapılır?

Abajurlar nasıl temizlenir sorusunun yanıtı oldukça kapsamlı. Sözkonusu abajur kumaş kaplamalı ve dikişli abajurlar ise onları yıkayarak temizleyebilirsiniz. Abajurlarınızı deterjanlı suyla yıkayıp durulayabilir ve bir havlu yardımıyla fazla suyunu emdirerek kurutabilirsiniz. Ama bu işlemi yaparken abajurların yapışkan olan kısımlarını su değdirmeden hafif nemli bir havlu yardımıyla silerseniz abajurun deforme olmasını da önlemiş olursunuz.

   

Parşömen Abajur Temizliği Nasıl Yapılır?

Abajur kumaşları içinde en sık karşılaşılanlardan birisi olan parşömen de özel bir bakım gerektirmektedir. Parşömen malzemeden üretilen abajurların tozu sık periyotlar halinde alınmalıdır.

Parşömen abajurunuzu nemli bir bezle sildikten sonra kurumaya bırakın. Belli aralıklarla nemli bezle silinen parşömen abajurlar daima temiz kalacaktır.

 

Plastik ve Cam Elyaf Abajurlar Nasıl Temizlenir?

Plastik ve cam elyaf malzemeden üretilen abajurlarınızı deterjanlı su ile silerek temizleyebilirsiniz. Silme işleminden sonra durulama ve kurulama işlemini de yaparak temizlik işlemini tamamlayabilirsiniz.

 Lambader Temizliği Nasıl Yapılır?

Lambader Temizliği Nasıl Yapılır?

Lambaderinizi yumuşak ve hafif nemli bir bezle silin. Bez kirlendikçe yıkayın ve silme işlemine devam edin. Silme işleminden sonra yine temiz ve kuru bir bez yardımıyla kurulama işlemini gerçekleştirin.

Temizleme işlemini yaparken lambaderin elektronik aksamlarına su kaçırmamaya özen gösterin.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.