Çamaşırların Mis Gibi Kokması için Ne Yapmalı?
Çamaşır yıkama işleminde çamaşırların derinlemesine temizlenmesinin yanı sıra yumuşak bir dokuya sahip olması ve uzun süre güzel kokması son derece önemlidir. Çamaşırlardan uzun süre gelen güzel koku, etrafınızda ferahlatıcı ve bakımlı bir etki yaratmanızı sağlar.
Güzel kokunun insan psikolojisi üzerindeki olumlu etkisi düşünüldüğünde çamaşırların mis gibi kokması için neler yapılabileceği üzerine düşünmek gerekli hale geliyor.
Çamaşırlardan gelen hoş kokunun kaynağı deterjan ve yumuşatıcı elbette ama bu iki ürün tek başına yeterli değil. Yumuşatıcı seçimi, kullanılan deterjan ve yumuşatıcının oranı, uygulama süresi, suyun ısısı, çamaşırları yıkama ve kurutma şekilleri de kalıcı koku için önemli ölçütlerdir.
Çamaşırlarınızın ilk yıkandıkları gün gibi kokması ve buram buram temizlik kokusu için neler yapmanız gerekiyor gelin birlikte bakalım.
Bu arada sitemizde yer alan "Renkli ve Beyaz Çamaşırlar Bir Arada Yıkanabilir mi?” başlıklı yazımız dikkatinizi çekebilir.
Kokusu Çıkmayan Yumuşatıcı için İpuçları
Çamaşırlarınızı kirli sepetinde uzun süre bekletirseniz üzerlerine sinen sigara, yemek, ter, is ve buna benzer kötü kokuların daha da ağırlaşmasına ve derine işlemesine sebep olursunuz. Bu yüzden çamaşırlarınızı uzun süre bekletmeden ve belli periyotlarda yıkamaya özen gösterirseniz, yıkandıktan sonra daha uzun süre güzel kokmalarını sağlayabilirsiniz.
Çamaşır makinenizin haznesini çok fazla doldurduğunuzda çamaşırların yeteri kadar temizlenmesini ve güzel kokmasını önlemiş olursunuz. Çamaşırlarınız makine içinde sıkışmadan rahatça hareket edebilmelidir. Böylece çamaşır başına düşen deterjan ve yumuşatıcı oranı artacak ve çamaşırlarınız daha güzel kokacaktır.
Deterjan gözüne koyduğunuz deterjan miktarını da iyi ayarlamanız gerekir. Eğer kullandığınız deterjan miktarı çamaşır miktarı ile doğru orantılı değilse istediğiniz sonucu elde edemezsiniz. Deterjan miktarı ne az ne de çok olmalıdır.
Gerekenden az deterjan kullanımı, hem çamaşırlarınızın iyi temizlenmemesine hem de yeterince iyi kokmamasına sebep olacaktır. durulama aşamasında tam verim elde edememenize neden olabilir, bu durum yoğun bir deterjan kokusunun ortaya çıkmasına yol açabilir ve hoş olmayan bir deneyime dönüşebilir.
Eğer çamaşırlarınızda istediğiniz kokuyu elde edemiyorsanız çamaşır deterjanınızı değiştirmeyi düşünebilirsiniz. İstediğiniz kokuyu bulana kadar değişik deterjanlar deneyebilirsiniz.
Gündelik çamaşırlarla daha ağır kokan çamaşırları birbirine karıştırmadan, ayırarak sırayla yıkamanız istediğinizi sonuca ulaşma yolunda size yardımcı olabilir. İş kıyafetleri, uzun süre ıslak kalmış küf kokulu çamaşırlar, bebek kusmuğu ile kirlenmiş çamaşırlar, çoraplar ve buna benzer kötü kokulu çamaşırları ayırarak yıkamanız oldukça önemlidir.
Makineniz yıkama işlemini tamamlar tamamlamaz çamaşırları hemen çıkarıp asmanız, kötü kokuları önleyerek çamaşırlarınızın mis gibi kokmasını sağlayacaktır. Makinede ıslak olarak bekleyen yıkanmış çamaşırlar kuruduğunda kötü bir koku oluşumuna sebep olur. Bu yüzden makine durur durmaz çamaşırlarınızı hemen asmalısınız.
Çamaşırlarınızı asarak kurutuyorsanız sık aralıklarla ve birbirlerine temas edecek şekilde değil geniş aralıklarla asmaya özen gösterin. Çamaşırlar yıkandıktan sonra ne kadar hızlı kururlarsa deterjan ve yumuşatıcı kokularını da o kadar uzun süre muhafaza edebilirler.
Güzel koku için çamaşır yumuşatıcı kullanımının hayli önemli olduğunu söyleyebiliriz. Çamaşırların yumuşatıcı kokması için makinenizi sıkma programına gelmeden durdurabilirsiniz. Makine tam yumuşatıcıyı aldığında durdurma işlemi yaparsanız çamaşırlar yumuşatıcı içinde bir müddet bekleyecek ve bu da mis gibi kokuların kumaşa daha fazla nüfuz etmesini sağlayacaktır.
Yumuşatıcı ne işe yarar sorusunun yanıtı sadece çamaşırların yumuşak bir dokuya kavuşmasını sağlamakla sınırlı değildir. Yumuşatıcılar aynı zamanda çamaşırlara hoş ve kalıcı bir koku da verir. Peki yumuşatıcı ne kadar konur, fazla yumuşatıcı daha fazla koku anlamına mı gelir? Genellikle istenilen sonucu elde etmek için 1 kapak yumuşatıcı kullanmak yeterli olacaktır.
Çamaşırlarım neden yumuşatıcı kokmuyor diyorsanız yıkama işlemi bittikten sonra çamaşırlarınızı, yumuşatıcı ilave edilmiş su dolu bir kabın içinde yaklaşık yarım saat süresince bekletip sıkarak kurutabilirsiniz. Bu durum çamaşırlarda buram buram bir yumuşatıcı kokusu oluşmasını sağlayacaktır.
En güzel kokan yumuşatıcı hangisidir sorusunun yanıtını tamamen kişisel seçimler belirler. Çiçek, vanilya, lavanta, pudra… Hangisini tercih ediyorsanız ona göre bir yumuşatıcı seçebilirsiniz.
Kokusu çıkmayan yumuşatıcı etkisi istiyorsanız yoğun parfümlü ibaresi taşıyan yumuşatıcıları tercih edebilirsiniz.
Pandora Venüs Parfümlü Çamaşır Yumuşatıcısı 5 Lhoş kokusu ve kalıcı etkisiyle çamaşırlarınızda istediğiniz sonucu almanızı sağlar.
Çamaşır Parfümü Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?
Çamaşırlardan yükselen güzel kokular kimileri için ekstra önem taşır. Bunun için yumuşatıcının yanı sıra çamaşır parfümü de kullanılabilir. Daha önce kullanmadıysanız çamaşır parfümü nasıl kullanılır konusu da ilginizi çekebilir.
Çamaşır parfümü, çamaşırların yıkandıktan sonra temiz kokularını korumalarına yardımcı olur. Uzun süre dayanan hoş bir koku sağlar, bu da çamaşırlarınızın tazelik hissini artırır.
Kullanım için çamaşır parfümünü yıkama tamburuna koyun ve deterjanı ilave ettikten sonra makineyi çalıştırın. Genellikle çok az miktarda çamaşır parfümü kullanmak yeterli olabilir.