Fayans Temizliğinin Püf Noktaları Nelerdir?
Fayanslar evlerde banyo, tuvalet, mutfak gibi bölümlerin zemin ve duvar döşemelerinde sıklıkla kullanılan malzemelerin başında gelmektedir.
Görüntü olarak temiz ve ferah bir etki bırakan fayansların hijyenik olması da son derece önemlidir. Tam da bu noktada fayans temizliği nasıl yapılır sorusunun yanıtı önem kazanıyor. Fayansların periyodik olarak temizlenmesi onların hem daha hijyenik hem de daha uzun ömürlü olmasına olanak tanıyacaktır.
Uzun müddet temizlenmeyen fayans aralıklarında toz, kir gibi maddeler birikerek kötü bir görünüme sebep olacaktır. Bu yüzden fayans temizliğinde göz önünde bulundurulması gereken ipuçlarına göz atmakta fayda var.
Fayans Temizliği Nasıl Yapılır?
Özenli bir fayans temizliği gerektiren banyo, tuvalet ve mutfak alanlarında uygulayabileceğiniz adımlar şunlardır:
•Fayans temizliği yaparken ve derzlerin temizliği sırasında bu iş için özel olarak formüle edilmiş profesyonel kimyasalları kullanmanız hem estetik görünüm hem de hijyen açısından avantaj sağlayacaktır.
Fayans ve derz temizliğinin belirli periyotlarla yapılması ve süreklilik arz etmesi son derece önemlidir. Aksi takdirde fayans yüzeyinde meydana gelen kir ve lekelerin yok edilmesi zor hatta imkansız hale gelmektedir.
Bu sebeple fayans temizliğinin düzenli aralıklarla ve aksatılmadan yapılması gerekmektedir.
•Banyo fayansları söz konusu olduğunda yüzey temizliğinin her gün, duvar fayanslarının temizliğinin ise ayda 2 sefer yapılması önemlidir.
•Fayans temizliği sırasında kullanılan kimyasalların seçimi de önemlidir. Bu işte seçilecek yüzey temizleyicilerin fayans ve derz temizliği için özel olarak üretilmiş olmasına dikkat etmek gerekmektedir.
Pandora Aura Yüzey Temizleyici size bu konuda profesyonel destek sağlayacak ürünlerden biri olarak tercih edilebilir. Pandora Aura, her tür yıkanabilir fayans, seramik, emaye, banyo, tuvalet armatür gibi yüzeylerin temizliğinde mükemmel sonuç alınmasını sağlar.
Hoş kokulu formülüyle fayans yüzeylerini çizmeden ve matlaştırmadan temizler, kolayca durulanır.
•Fayans ve derz temizliğinde temizleme aparatı olarak fayansları çizme riski taşımayan yumuşak dokulu süngerlerden faydalanabilirsiniz.
•Lavabo ve musluk kenarı, duşakabin gibi alanlardaki fayansların temizliğinde krem temizleyicilerden destek alabilirsiniz. Pandora Ros mineralli sıvı ovma ürünü, etkili formülü ile size bu konuda da profesyonel destek sağlayacaktır. Bir sünger yardımıyla uygulayacağınız Ros ile istediğinizi sonucu kolayca alabilirsiniz.
Fayans Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?
Fayansların, üzerinde iz kalmadan pırıl pırıl temizlenebilmesi için bazı püf noktaları işinize yarayabilir. İşte fayans temizliğinin püf noktaları
•Fayans temizliği için sirke, arap sabunu ve buna benzer doğal içerikli malzemeler de önerilmektedir. Ancak bu doğal malzemeler, fayans temizliği ve hijyeni için özel olarak üretilen kimyasallar kadar etkili olmayabilir. Uzun vadeli ve güvenli fayans temizliği için yukarıdaki satırlarda önerdiğimiz temizlik profesyonellerinden istifade edebilirsiniz.
•Krem temizleyiciler, fayanslardaki yoğun kirlerin yok edilmesi aşamasında size büyük kolaylık sağlayacaktır. Mutfak fayanslarının yanı sıra duşakabin, küvet, lavabo gibi alanlardaki inatçı kirlerin çıkarılmasında krem temizleyicilerden faydalanabilirsiniz.
•Krem temizleyiciyi doğrudan fayans yüzeyine uygulayıp bir sünger yardımıyla ovalamak ve suyla durulamak suretiyle etkili bir temizlik yapabilirsiniz.
•Derzlerin temizliği içinse eskimiş bir diş fırçasından yardım alabilirsiniz. Kimyasal olarak da su ile seyreltilmiş az miktarda çamaşır suyundan faydalanabilirsiniz. Pandora Dafne Çamaşır Suyu 20 L ile derzlerin temizlik ve dezenfektesini kolayca yapabilirsiniz. Temizlik işleminden sonra bol su ile durulama yapmayı ihmal etmeyiniz.
•Mutfak fayans temizliğini de yine aynı şekilde ve aynı temizlik kimyasalları ile yapabilirsiniz. Fayans yüzeylerinde bulunan yağ, kir, yemek artığı gibi kalıntıları temizlemek için fırça kullanabilir ve yumuşak bir bezle silerek temizleyebilirsiniz. İnatçı kir ve yağların sökülmesi için soğuk su yerine sıcak su kullanmanız daha etkili sonuç almanızı sağlayacaktır.